More selected projects

Τhe Norwegian embassy in Athens

“Permanent natural and technical daylight is introduced to the space, mainly through long continuous strips of light in the ceiling that extend through the whole embassy and even pass through walls. In the most internal and therefore darker areas, such as the embassy entrance, backlit glass walls bring in even more light, reminding of the light experienced inside a glacier. Through timed intervals this light suddenly colours green or blue, just as the northern light would appear on the horizon of the Norwegian sky.Maximum transparency was sought to achieve horizontal communication between the offices and the other spaces, bringing in the daylight and enhancing the sense of continuation. Though each office is individual to allow concentrated work at anytime, the glass partitions create a sense of open space and additionally alternative office areas such as couches, a team office and a lunch table are provided.” All images courtesy of gfra architecture. Used under permission.

ClientThe Norwegian embassy in Athens
Architectural design: gfra architecture
Project team: Tasos Gousis, Joost Frijda, Eddie Roberts, Fotini Anagnostou, Eleni Kousouri
Graphic design: two de. / ecolapsis
Mechanical engineer: Technomech - Ch. Milionis, Z. Tsiatsikas
Photographer: Panagiotis Voumvakis